Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Всичко зависи от това колко бързо ще се отворят

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgВсичко зависи от това колко бързо ще се отворят
Коментари Харесай

Управителят на БНБ Димитър Радев: Изключено е левът да се обезцени

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Всичко зависи от това какъв брой бързо ще се отворят стопанските системи, да се надяваме, че този развой ще бъде необратим. Колкото по-бързо се отворят стопанските системи, толкоз по дребни ще са следствията за хората, разяснява пред БТВ шефът на Българска народна банка Димитър Радев.

Правителството ще излезе на интернационалните пазари. Банките са постоянни, най-съществен е напредъкът при присъединението към Банковия съюз. 

Сега е мъчно да се вършат съответни прогнози за рецесията, за разлика от тази през 2008 година, заради тези незнайни с продължителността и дълбочината на рецесията в този момент. Всички държавни управления работят следствията от рецесията да бъдат смекчени. При нужда можем да получаваме евро вместо левове по закрепения курс, без да понижаваме валутния запас.

Има доверие извън към Българска народна банка. България е с добра финансове известност. Еврова ликвидност не е нужна. Брутният вътрешен продукт е на исторически високо ниво. 

При стрес тестванията в банките използвахме отрицателни сюжети и ето един се осъществя. Нашите банки са подготвени за рецесията. В известието на ЕЦБ има два момента - че валутното съглашение ще остане в действие толкоз дълго, колкото е належащо. България се приготвя да взе участие във валутния механизъм като причина за влизане в Еврозоната. Готови сме да влезем. Очаквам развиване през идващите 3 месеца.

Левът не може да се обезцени. Ние имаме на-високо ниво на брутния интернационален запас на Българска народна банка. Срещу всеки един лев ние разпологаме с 1.5 евро. И не считаме това ниво на покритие да бъде понижено.

Генезисът на рецесиите е друг от 2008 и в този момент, в този момент банките са доста по-доре готови. 

Има над 50 хил поръчки за разсрочване на заеми. Повече от 25 хиляди са утвърдени, чака се позитивно мнение и за останалите. До 22 юни могат да се подават поръчките.

Имаме подготвеност за спомагателни ограничения, разясни Радев. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР